10 Rustige hondenrassen

Hier vind je de 10 rustigste hondenrassen. Mocht je naar een rustige hond opzoek zijn kan je hier alvast wat kennis opdoen.

rustig hondenras

1. King Charles-spaniël

King Charles-spaniëls zijn vrolijke, sociale en lieve honden die makkelijk te trainen zijn. Ze misdragen zich zelden en kunnen prima alleen thuis blijven, al zitten ze liever bij hun baas op schoot. Ze kunnen speels zijn maar hebben niet veel beweging nodig. Dit zijn echte lieve honden die je bij het bekijken gelijk wil kopen.

rustig hondenras2. Newfoundlander

Deze grote lieve honden zijn rustig en doen alles in hun eigen tempo, alsof ze geen haast hebben. Ze zijn taakgericht en doen wat hun opgedragen wordt. Puppy cursus is nog nooit zo makkelijk geweest met dit ras. Dit zijn honden snel op hun gemak zijn, en zich niet te druk maken.

3. Basset Hound

Een typische huishond, lui maar ook vreselijk lief voor zijn maatjes en baasjes. Op zijn hoede als vreemde zijn territorium betreden, maar eenmaal binnen en bekend zal de Basset Hound ook door vreemden als een trouwe huishond gezien worden.

4. Franse Buldog

De Franse Buldog is een stevige kleine hond. Het zijn echte binnenhuis honden die niet te veel mogen sporten. Het is leuk gezelschap en zijn lief tegen kinderen. Hoewel ze speelse buien kennen zijn ze meestal rustig en stil. Het zijn typische schoothonden.

5. Chow Chow

Het is een rustige, dominante hond, moedig en waaks. Regen hebben zij een hekel aan. Lange wandelingen vinden zijn geweldig. In tegenstelling tot de Engelse Buldog is de Chow Chow wel in voor een dagje door het bos rennen, vliegen en wandelen.

honden-informatie-Shih-Tzu6. Shih Tzu

Shihtzus zijn echte familie honden, buiten komen is voor hun geen must. De hele dag op de bank met de familie vinden zij fantastisch. Een trouwe hond die zich niet heel erg uitslooft in het dagelijks bestaan.

7. Engelse Buldog

De Engelse buldog is een trouwe hond. Hij maakt zich bijna nergens druk om, voor een dagje in het bos hoef je hem niet wakker te maken. Wel is de Engelse Buldog redelijk aanhankelijk bij de baas. Blijer kan je hem niet maken dan met de thuiskomst van zijn baas.

8. Lhasa Apso

De Lhasa Apso is een vrolijk en speels hondje. Het is een huishondje, en is niet zo van het uit huis gaan. De Lhasa Apso kan wel eens slecht luisteren, want dit ras heeft de neiging om oost- Indisch doof te zijn.

9. Engelse Mastiff:

De Engelse Mastiff is moedig, intelligent, goedaardig, trouw en rustig.  Hij is een van de grootste hondenrassen. De Engelse Mastiff is aanhankelijk naar zijn baasje toe, en vergen daarmee ook veel aandacht. Verder is het een trouwe viervoeter die jou overal zal volgen!

10. Pekingees

De echte schoothond. Maakt zich niet te druk, is zeer aanhankelijk en trouw aan meestal alleen zijn baasje. Blaffen doet hij zelden. Wel verwacht de Pekingees dat hij behandeld wordt als een vorst.

pekingees

Dit waren de 10 meest rustigste hondenrassen! Meer van dit soort weetjes en nieuws? Kijk dan op onze website!

Schrijf een bericht